Conferinta femeilor din Bucovina – iunie 2008

Anunţuri,Conferinţe

Sub aceasta titulatura si avand ca tema “Crizele vietii si abundenta lui Dumnezeu”, aproximativ 200 de femei din Bucovina si din multe alte zone ale tarii, au participat la Suceava la o Conferinta organizata de binecunoscuta scriitoare crestina Ligia Seman.

Multi dintre noi am auzit sau am si citit deja din romanele acestei valoroase autoare: “Funiile dragostei”, “Handicapul constiintei”, “ Tragedie si triumf”, “Domnind peste imprejurarile vietii”.

Plina de sensibilitate, delicatete dar, in acelasi timp, cu forta si viziunea unei inimi slujitoare, Ligia Seman a reunit in cadrul acestei Conferinte femei din multe colturi ale acestei tari, cu marturii, povesti de viata si bogatii spirituale ce nu pot decat sa ilustreze gloria, dragostea si harul Celui ce vegheaza si este prezent in si prin cei ce sunt ai Lui, aici jos, intr-o lume ce se zbate in meandrele si tarele pacatului.

Am putut vedea, prin multe dintre marturiile participantelor, cum Lumina este cea care a triumfat in atatea vieti, dragostea Domnului izbutind sa franga mereu lianele tenebroase ale intunericului si suferintei, redand speranta, reabilitand si dezvaluind in toata plenitudinea puterea Harului.

Conferinta, desfasurata in locatia Bisericii “Filadelfia” si avand-o ca gazda pe Dana Lefter si Maftean Cornelia, a integrat intr-un mod reusit momente de marturii personale din vietile sau din lucrarile in care sunt implicate femeile crestine [si voi aminti doar pe cateva dintre ele: Eli Hentes, Elena Marza, Dora Parcalabu, Manuela Ciurar, Iulia Moldovan, Lucia Manole si Mihaela Ungureanu, Daniela Lucaci], cu sesiuni pe teme ce au vizat diverse etape si crize ale vietii, sustinute de vorbitoare de marca [ Ligia Seman, Daniela Manea si Adriana Cosman], completate de partasii in grupe mici si consiliere individuala. A incantat si condus in inchinare, cu muzica sa inspirata si vocea ei melodioasa, Ligia Bodea.

Am fost onorata sa fiu prezenta la aceasta conferinta, impreuna cu una dintre prietenele si colaboratoarele mele valoroase, Roxana Rascov; alaturi de alte cateva surori, am format o echipa de consiliere, slujind, atat ca moderatoare ale grupelor de partasie cat si in situatiile de consiliere individuala.

Asa cum afirmam de cele mai multe ori, comunitatea crestina are menirea de a aduce mangaiere si alinare celor care sufera, celor care, pe drumul vietii, adesea se confrunta cu situatii limita, cu provocari si crize majore – si fiecare dintre noi are propria poveste, istorie, in care Mana plina de indurare a Tatalui nostru este gata sa intervina, sa rescrie filele propriului nostru roman:“Cartile care au cu adevarat valoare vesnica sunt acelea pe care mana Marelui Maestru le scrie pe tablita inimii noastre. Viata noastra poate fi cea mai valoroasa opera de arta, manuscrisul Divinitatii….”, spunea candva Ligia Seman*.

Suntem, deseori, chemati “sa mangaiem pe poporul Domnului”, sa ne purtam sarcinile unii altora, sa fim alaturi de cei ce plang sau se bucura, sa ne sfatuim si sa ne asistam unii pe altii cand trecem prin “valea umbrei mortii”, sa invatam impreuna, unii de la altii, in toate acestea, sa nu ne temem de nici un rau caci, “TU – Doamne – esti cu noi”!

Cu “o bunatate ca a Domnului” sa ne slujim unii altora in dragoste si adevar, sa binecuvantam poporul Sau, sa urmarim pacea si sfintirea, sa legam ranile celor ce au nevoie de noi si sa cautam in unitate Fata Domnului in acest veac in care suntem chemati sa raspandim lumina cunostintei lui Dumnezeu Creatorul si Mantuitorul oricarui suflet viu!!

In toate acestea, dorim ca ACCR sa fie mereu, prin ceea ce face, prin oamenii sai, una din expresiile harului si dragostei divine, alaturi de toti cei care au primit chemarea de a fi “impreuna lucratori cu Dumnezeu”!

Va binecuvantam in tot ce sunteti si faceti!

Stefania Botez
14 iul 2008

Tag Post :
Share This :
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent Post

Nu ezita sa ne contactezi

Răspundem prompt la întrebări despre cursurile organizarte sau conferințele susținute. De asemeni suntem disponibili pentru a organiza cursuri sau conferințe în zona ta.