Consilierul crestin

Articole de interes

Iacov 1:18-21
Este un har sa te numesti copilul lui Dumnezeu,este un privilegiu atunci cand El te cheama sa-L slujesti si este o responsabilitate cand te implici in lucrare.Cu atat mai mult cand lucrarea se numeste consiliere spirituala.Privind in pasajul din Epstola lui Iacov,cred ca se desprind cel putin trei aspecte foarte importante pentru cel ce este consilier crestin.

IDENTITATE (v.18)
Consilierul crestin trebuie sa fie sigur ca isi cunoaste si revendica identitatea pe care o are in Isus Cristos.Iacov aminteste de nasterea din nou,de lucrarea Cuvantului si de faptul ca cei mantuiti trebuie sa fie asemenea lui Cristos.Toate aceste binecuvantari si multe altele le-am primit prin har,fara ca cineva sa fi avut vreun merit.
Poti fi un consilier eficient si folositor doar atunci cand aceste binecuvantari se regasesc in viata ta si cand le pui in slujba Marelui Consilier.

INCREDINTARE (v.19)
Consilierul crestin trebuie sa fie incredintat ca este stapanit in intregime de Duhul lui Dumnezeu.
Ceea ce regasim in versetul citat, am numit “tripleta de aur”in ce priveste consilierea.Ascultarea activa,comunicarea eficienta si stapanirea de sine, sunt necesare si de neinlocuit in actul consilierii.Toate acestea pot fi regasite numai in oameni zdrobiti si smeriti,ce se pun zilnic pe altarul Domnului.Autorul episolei era deplin incredintat ca destinatarii cunosteau si practicau toate acestea.
La fel si noi,amintindu-ne cuvintele lui Epicteus: Omul a fost creat cu o singura limba si doua urechi,ceea ce inseamna ca trebuie sa asculte de doua ori mai mult decat vorbeste.

INTEGRITATE (v.21)
Consilierul crestin trebuie sa fie un om de caracter,integru in toate aspectele vietii sale.Iacov indemna la renuntare deplina a tot ce este necuratie,aici fiind incluse toate formele de pacat,fie la nivelul mintii,vorbei,a faptei si a trupului.
Dupa cum un medic chirurg nu poate opera inainte de a trece prin procesul sterilizarii,tot asa consilierul crestin nu poate consilia pana nu s-a curatit de intinaciunile lumii acesteia.
Sangele lui Isus,Cuvantul adevarului pot aduce curatia dorita si ceruta de Domnul,inaintea oricarei operatii pe sufletul consiliatului.

Pastor
Claudiu Fechete

Tag Post :
identitate,incredintare,integritate
Share This :
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent Post

Nu ezita sa ne contactezi

Răspundem prompt la întrebări despre cursurile organizarte sau conferințele susținute. De asemeni suntem disponibili pentru a organiza cursuri sau conferințe în zona ta.