Toamna bogata la Constanţa

Anunţuri,Conferinţe
apus_de_soare_la_malul_marii3.jpg
Da! A fost o bogata toamna constanteana pentru ACCR – trei actiuni organizate in pitorescul oras de la malul marii: un curs de supervizare, cea de-a doua Conferinta/2008 si un curs de nivel 2(primul modul).

Intre acestea, Conferinta a ocupat un loc distinct, atat prin importanta ei in cadrul activitatilor asociatiei, cat si prin oportunitatea preconizata a crea participantilor un cadru de echipare continua, de stabilire a unor relatii si posibilitati noi de colaborare.
Ne-am bucurat de prezenta unor oameni valorosi ca Dr. Ruth Bullivant (U.K.), Dr. S. Sandulache si Agnesh Dragomir (RO.). Au fost participanti din mai multe orase: Galati, Ploiesti, Bucuresti, Medias, Suceava, Iasi, Constanta.


conferinta_accr_2008-ct.jpg

Toate sesiunile Conferintei au captat atentia participantilor, incitand la discutii constructive si noi provocari. Ambianta unei atmosfere de colegialitate, dragoste si comuniune a fost liantul acestei intalniri.
Mai multe impresii insa, vor impartasi chiar participantii:

The ACCR Conference

Warm Christian Greetings from the UK.
The ACCR conference was extremely well organised  and it was a great privilege for me to be asked to speak  and to share the platform with other professional speakers.
Dr Soreen clearly taught on Depression and Anxiety  from  a medical, psychological and Christian perspective.  Agnes challenged us about the importance of Personal Development whilst my session was about using ‘ Creative Techniques ‘ in the counselling process.   It  was encouraging to have many with  a keen interest attend the conference.
The time of fellowship in between the sessions and over meals was a useful time for strengthening and mutually encouraging.
I am sure the candidates went away challenged with new understanding and ways of working.
Well done ACCR!


Dr Ruth Bullivant.

Supervision
A group of eight students and three tutors spent an exciting but rewarding two days together looking at what supervision is, its purposes and how to be an effective supervisor.
It covered such things as the three essential components: education, support and management; what makes a good supervisor; and making sure we adapt our style to the needs of the individual.

Counselling makes a significant contribution to people’s lives and it is important that it is done properly.  Counsellors need and deserve good quality, sensitive supervision.

Counselling
However good we may already be as counsellors, training enables us to become even better.
On this course, the students considered the various major theories of counselling and how they need to understand themselves more fully in order to assist their clients.
They learnt from teaching, discussion and from practising with each other, as well as watching videos and other methods.
It was hard work but we all learnt a lot and grew to value each other’s contributions.

Les Johns – trainer UK

Zile pline de bogatie … zile insorite cu bucuria in inima de a fi prezenta printre cei care au imbogatit Constanta cu prezenta lor la Conferinta ACCR.
Zilele de 10-11 Oct 08 au avut pentru mine de o dubla insemanatate, am putut sa fiu prezenta la conferinta atat ca cel care primeste din ceea ce altii au de oferit cat si ca cel care da din ceea ce in anii de scoala si practica am invatat si eu.
Mi-am imbogatit sufletul, ceea ce pentru mine este un mare beneficiu, cu tot ce am auzit in timpul workshoop-urilor, am avut ocazia de a lucra cu mine, cu sufletul si mintea mea, cu experientele mele si  cu tot ceea ce ma compune pe mine.
De asemenea am avut ocazia sa impartasesc din ceea ce in anii formarii mele am invatat si eu: Dezvoltarea personala, analiza propriei vietii, nu este doar o necesitate/obligatie,  pentru un consilier, ci mai mult de atat este o necesitate!

Inainte ca ucenicii sa plece singuri in lucrare /sau cate doi, ei au fost un timp in preajma Domnului Isus, timp in care Dumnezeu i-a trecut prin diferite experiente, le-a legat ranile, i-a pus in diferite situatii, i-a ajutat sa inteleaga punctele lor tari si punctele  lor mai putin puternice, abea apoi ei au avut capacitatea de a pleca in lucrare. Isus a lucrat cu ei asa cum ei erau, nu a facut din ei oameni perfecti, ci doar i-a ajutat sa se dezvolte, sa se inteleaga si prin schimbarea lor au putut vedea si lumea cu alti ochii.
Aceasta a facut Dumnezeu cu viata mea! Aceasta a fost ceea ce imi doresc sa transmit mai departe si nu in ultimul rand aceasta e ceea ce m-a imbogatit la Conferinta, faptul ca am mai inteles ceva despre  mine!
Pentru toate multumesc celor care au depus efort sa organizeze conferinta si va multumesc voua celor care ati crezut in mine si celor care ati investit timpul vostru ascultandu-ma si avand incredere in mine pentru a putea lucra cu viata voastra!
Cea mai mare recunostinta o am fata de Cel care a dat sens vietii mele, tie Isus iti multumesc si te iubesc din adancul sufletului meu.
Agnesh
Multumesc Domnului si tuturor care s-au consumat in vreun fel.
Celor care mai au nevoie de inca o certitudine in plus ca a meritat efortul si sacrificiul lor, le multumesc din plin: am convingerea ca am facut ceea ce trebuia facut, si voua va multumesc pentru facilitarea Cursului de Supervizare si a Conferintei!

Pastor, Corneliu Chiriluta – Bucuresti

Subiectele au fost f interesante, bine alese si echilibrate.
Din fiecare am avut de invatat cate ceva si abia astept sa aplic in consilierea copiilor in mijlocul carora slujesc acum.
Ceea ce m-a ajutat in mod deosebit au fost urmatoarele:
1.      Comparatia intre conceptia crestina si seculara despre psihoterapie. Am apreciat modul in care dr. Sandulache a prezentat: profesionist, clar si concis.
2.      Clarificarea unor aspect deosebit de importante privind dezvoltarea personala, prezentate de psihologul Agnesh Dragomir. Felul in care a incheiat prezentarea, imaginea pe care a ales-o in vederea ilustrarii procesului de vindecare interioara a valorat mai mult decat o mie de cuvinte.
3.      Foarte mult m-a ajutat si prezentarea Dr. Ruth Bullivant, mai ales ca in momentul de fata ma pregatesc sa particip la cursuri despre ludoterapie.

Multumesc tuturor. A fost o placere sa particip.
Felicitari pentru vicepresedintele ACCR , pentru organizarea unui astfel de eveniment.

Astept  cu nerabdare urmatoarea conferinta.

Lenuta Chronic, Galati


Intalnirea de la Constanta a fost una constructiva si benefica pentru mine, s-au “legat” anumite conexiuni intre teorii invatate si practica.
Am apreciat foarte mult metodele practice expuse de dr. Ruth. M-am bucurat sa il pot auzi si conversa cu dr. Sandulache de la care preluasem multe notiuni si idei privind consilierea . Cat despre Agnes trebuie sa recunosc, sunt inca surprins, am avut o foarte puternica senzatie ca mi s-au mai prezentat acele lucruri, aproape toate imi erau cunoscute (o senzatie foarte puternica de “Deja Vu”).
Consider ca orice instruire pe teme de consiliere este importanta, orice informatie si schimb de experiente este constructiv si va usura si simplifica munca in sedintele de consiliere.

Ma bucur ca v-am cunoscut pe toti cei care ati fost.

Teofil Gavril – Medias

Este a doua Conferinta ACCR la care particip si astept cu nerabdare  urmatoarea.
Au fost prezentate subiecte diverse , de actualitate si mare interes pentru mine.
De multe ori viata cotidiana  ne “infasoara” cu “uriasii” ei fara sa ne dam seama si ajungem obositi, vlaguiti fizic cat si spiritual si de multe ori nu intelegem ce se intampla, iL lasam pe Dumnezeu undeva pe locul doi, acest lucru ducand la consecinte fizice si chiar psihice.
Ne trezim ca mergem in acesta “lupta” a vietii fara armatura lui Dumnezeu si totusi ne intrebam de ce cadem, de ce ne doare, de ce apare boala sau gandurile negative.
La conferinta poate ca nu au fost doar persoane care lucreaza efectiv in consiliere dar subiectul legat de depresie/anxietate, prezentat de Dr. S. Sandulache, a fost benefic pentru toata lumea. Este important sa stim de ce cadem cateodata in depresie, ce a dus la acest lucru si care sunt pasii pentru a reveni la “mal”.
Un alt punct deosebit de important, prezentat de Agnesh Dragomir, a fost “Analiza si dezvoltarea personala”, prin care ar trebui sa treaca fiecare slujitor care se  ocupa de lucrarea de consiliere.
Personal am trecut printr-un astfel de grup, de analiza si dezvoltare personala si stiu cat de mult mi-a schimbat perspectiva asupra vietii si nu  numai. Dumnezeu a lucrat in mod miraculos folosind oameni minunati si profesionisti.
Fiecare dintre noi avem anumite rani, conflicte nerezolvate, traume poate, care au ramas in subconstientul nostru. Cum putem ajuta pe cineva care poate are aceleasi rani/conflicte interioare/traume ca ale noastre? Cum putem “vindeca” acea persoana? Aceste lucruri ne impiedica sa-l ajutam pe cel ce sta in fata noastra.
Dumnezeu ne-a chemat sa-L slujim, dar pentru aceasta ar trebui sa ne pregatim cat mai bine. Nu ne putem juca cu sufletele ranite ci trebuie sa fim mai intai noi consilierii “transformati” si vindecati pentru a putea mai departe sa ajutam,  cu ajutorul  Duhului Sfant, la transformarea si vindecarea celor cazuti si raniti.
Foarte interesante au fost tehnicile creative de consiliere prezentate de Dr. Ruth Bullivant. Unele le-am exersat chiar acolo si impactul a fost mult mai puternic, astfel le-am  invatat foarte repede.
A fost o conferinta plina de “esenta tare”, foarte practica, semnificativa.

In final vreau sa multumesc organizatorilor pentru efortul depus, pentru invitatii care au venit si Domnul sa-i binecuvanteze in tot ceea ce vor face , sa le dea intelepciune si putere in activitatea pe care o desfasoara.

Dana Eftimie – Galati

Tag Post :
Share This :
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Recent Post

Nu ezita sa ne contactezi

Răspundem prompt la întrebări despre cursurile organizarte sau conferințele susținute. De asemeni suntem disponibili pentru a organiza cursuri sau conferințe în zona ta.